Ai zâmbit azi?

Salut!
Cum ți-a fost azi? Ai zâmbit măcar o data ?
Mărturisesc că pentru mine a fost oarecum trist, așa că mi-am organizat o sesiune de desene animate, urmate de o comedie și o sesiune de joacă impreună cu cei doi cățeluși ciobanești ai mei, în varstă de 4 luni, un carpatin și un mioritic, cărora am să le dedic o poveste imediat ce pot aranja o ședință foto in care să nu fie angrenați în vreo luptă cu porumbei, pisici sau jucării chițăitoare.

Sânt fanul lui Esop, dar și al Islandei – adica un om intelept si o insulă pe care visez să o văd intr-o zi…..
Esop – despre el se spune că ar fi fost a fost un scriitor antic grec, cunoscut pentru fabulele lui. Se crede că a fost sclav, mai târziu eliberat de stăpânul său. Fabulist și filosof, atunci când îl sfătuia corect pe stăpânul său, era eliberat pe o perioadă scurtă de vreme. Multe fabule ale sale s-au păstrat până în prezent.

Sclavul grec era atât de deștept, încât orice observație primea de la stăpânul său, îi răspundea cu o vorbă de duh, o pildă comică și scăpa de pedeapsă. L-a înveselit într-atâta pe stăpânul său, încât acesta l-a eliberat până la urmă. Fabulele sale au fost preluate și prelucrate de mulți autori, dar Esop rămâne „părintele fabulei”.

Fabulă atribuită lui Esop
Măgarul în blană de leu
Într-o zi, un măgar a găsit o piele de leu, lăsată de către vânatori să se usuce la soare. Măgarul și-a pus
pielea pe el și a pornit către satul său natal. Pe măsură ce mergea, toate făpturile fugeau din calea lui, atât
oameni cât și animale, lucru care îl făcea să se simtă tare mândru. Încântat de efectul pe care îl făcea, și-a ridicat vocea și a slobozit un răget, dar atunci toata lumea și-a dat seama cine era el de fapt, iar stăpânul său, pentru că îl băgase în sperieți, i-a tras o bătaie soră cu moartea.
Un prost se poate deghiza în haine alese, dar vorbele lui întotdeuna îl vor da de gol…

Islanda
Cel mai nordic stat al Europei şi unul dintre cele mai prospere, Islanda, a devenit în ultimii ani o destinaţie importantă pentru turiştii care vor să descopere comorile sale. Vulcanii activi, gheizerele şi gheţarii sunt principalele argumente pentru insula din nordul continentului. Şi nu întâmplător ţara a fost denumită Islanda, mai ales că pe teritoriul său se află şi cel mai mare gheţar din lume, Vatnajokull. Iar dacă populaţia ţării este numai 334.000 de locuitori, numărul turiştilor care aleg să o viziteze anual este cel puţin dublu. De altfel, turismul contribuie cu o treime din PIB-ul statului.
Deşi temperaturile sunt destul de scăzute în timpul iernii, islandezii nu au avut niciodată probleme cu încălzirea locuinţelor. Aici există un sistem performant de termoficare centralizată, iar populaţia beneficiază de căldură gratis. În aceste condiţii, afacerile cu centrale termice de apartament sunt inexistente în această ţară. Islandezii sunt şi printre cei mai superstiţioşi europeni. Cei mai mulţi dintre ei cred şi acum în elfi, gnomi şi alte făpturi mitice. În urmă cu doar câţiva ani s-a înregistrat şi un incident amuzant, privit din afară. Mii de islandezi au ieşit atunci în stradă ca să se opună realizării unei autostrăzi despre care s-a spus că ar trece direct prin mijlocul unei aşezări invizibile a elfilor. Protestele oamenilor au făcut ca acest caz să ajungă în justiţie, iar magistraţii au decis în cele din urmă ca autostrada să fie construită, însă au pus şi o condiţie. Constructorului i s-a pus în vedere ca şoseaua să treacă departe de o stâncă despre care oamenii susţineau că ar fi de fapt un templu al elfilor.
Și mai e și Aurora Boreală….Abia aștept s-o vizitez …………

Pa!