Marțea celor trei ceasuri rele

Salut!
Cele trei ceasuri rele de marți pentru mine se petrec la chimioterapie și dacă e să le asociez cu o mâță neagră și ghinionistă, aceasta ar reprezenta un pisoi negru cu botic roz și extrem de înspăimântator, ca un pleonasm grăsun și semidoct.
La fel de incărcate de temătoare premoniții sunt numele doctoriței mele – Victoria, felul ei direct de a fi si măiestria de a transforma cu diplomație , dar fără a depăși limitele adevărului, orice veste proastă într-o bucățică de speranță.
Eu în schimb, în sinea mea și în secret, i-am transformat numele în talismanul meu norocos….. si cele 3 ceasuri rele într-un simpatic mâț ce-mi acompaniaza iluzoria(sau nu) vindecare.

Azi e O.K.
Apropo, stiți bineințele că OK este cel mai des folosit acronim din lume, fiind folosit cu același ințeles peste to pe planeta noastră, poate chiar și prin vecini, nu știu precis, că eu nu am văzut marțieni decât in filmele in care Will Smitera îmbrăcat în negru și omora insecte care lătrau.

Aș putea chiar încerca să revin la subiectul conversației, nu?

Exista o varianta conform careia „OK” a devenit popular odata cu apariția automobilului și a fabricilor lui Henry Ford din Statele Unite. Se pare ca unul dintre cei mai pricepuți oameni ai lui Ford era un inginer cu origini germane pe numeOtto Kraus, care ștanța fiecare mașină care ieșea din fabrica dupa initialele sale cu ”OK”, și așa expresia ar fi căpătat conotația de „în regulă”.

Unii etimologi explica faptul ca afirmația ar putea avea radacini americano-indiene întrucât exista un cuvânt al  indienilor Choctaw „ok-eh” care înseamna un raspuns afirmativ la o întrebare.

În alta versiune se spune că pe vremea razboiului american de secesiune, in fiecare oras american erau printate in ziare liste cu numărul de victime săptămânale . În cazul in care nu erau victime, era scris OK, adica zero killed, acest obicei, perpetuându-se până la primul razboi când numărul victimelor a crescut covârșitor față de dimensiunile unui ziar al vremurilor.
O alta varianta spune ca vechii indieni americani foloseau expresia “ok-eh” ca pe o afirmatie, in sensul de DA
Sau că vine de la expresia scoțiană och aye, ori din grecescul ola kala (totul e bine)

Indiferent care este povestea reala , „ok” este de departe cea mai cunoscuta formulare la nivel mondial și eu  prefer să spun  e ok, decât e mișto…….

Pa!

Published by

mihrina

As vrea sa impart cu tine povestiri ce mi se par interesante...

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s