Ca un Inceput

Salut!

Sunt mihrina, miha pentru cunoscători, și m-am hotarat sa intru și eu in armata de scriitori cu blogu’!
Nu mă suspectez a fi vreun Balzac (autorul Mizerabilii-lor pentru……neinițiați), dar îmi place să scriu, mă relaxează și îmi ajută timpul să zboare fumos.
Nu văd nici un rost să subliniez cu prea mult patos, dar nici nu văd vreun motiv pentru a ascunde că, la fel ca mulți oameni din lumea asta, am cancer.
Știi cum zic unii prin filmele americănești?* Mă numesc Pixulică și sunt alcoolic*?
Ei, așa am ales să mă prezint și eu, enunțand ușorul defect, să n-avem vorbe mai târziu…
Nu am dureri, am doar zile bune și zile rele, cateodată imi vine să miorlăi , altadata îmi vine să manânc o felie maaare de tort de ciocolată. Na!

Bun,acum că ne-am cunoscut, să vă spun o poveste adevărată pe care am citit-o recent prin arhive (sunt istoric, mai scotocesc prin arhive că-s curioasă și vreau să știu…)

Deci

vorbim despre un fapt petrecut in timpul epidemiei de ciuma.
În câteva luni, boala a cauzat atâtea victime , încât oamenii au fost nevoiți să sape uriașe gropi comune. Spițerul orașului este cel care raporteaza direct judelui (un fel de primar) situația și se ocupa de bolnavi.
Neavând prea multe leacuri la dispoziție, și nevrând să ia boala, se ducea la bolnavi mai mult ca, după ce le arunca o privire superficială, să le constate decesul. Desigur că se mai intamplau si regretabile erori.
Astfel că intr-o zi, spițerul îi raporteaza judelui: Azi am dus 15 morți la groapă dar am ingropat doar 14 pentru că unul a luat-o la fugă și nu l-am mai putut prinde.

Trebuie să spun că boala se manifesta in prima fază ca o răceala obișnuită, prin strănuturi și febră, așa că oamenii au ajuns să fie atât de îngroziți de apariția bolii încât de câte ori strănuta cineva, se fereau din calea acestuia și îi urau în graba și cu sinceritate*Sănătate!*

Pa!

Published by

mihrina

As vrea sa impart cu tine povestiri ce mi se par interesante...

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s